ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIX

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

23

Дата реєстрації:

21.02.2024

Проголосовано:

21.02.2024 12:03:11

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    12
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 23



У К Р А Ї Н А



ЛЮБЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ



РІШЕННЯ



ПРОЕКТ



від 2024 року



смт Любеч



Про затвердження технічної документації



із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж



земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання



земельної ділянки у власність гр. Зазимко Р.І.



Керуючись статями 12, 22, 81, 118, 122, 125, 126 Земельного кодексу України, статтями 3, 5 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», статтями 25, 55 Закону України «Про землеустрій», статтею 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», пунктом 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши заяву гр. Зазимко Раїси Іванівни та враховуючи рекомендації постійної комісії , селищна рада



ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Зазимко Раїсі Іванівні для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Любецької селищної ради (за межами населених пунктів) Губицького старостинського округу.

  2. Передати у власність гр. Зазимко Раїсі Іванівні (місце проживання: Чернігівська область, місто Чернігів, вулиця Попудренко, будинок 35, квартира 4, реєстраційний номер облікової картки платника податків 2105620381) земельну ділянку, яка розташована: Чернігівська область, Чернігівський район, на території Любецької селищної ради (Губицький старостинський округ), загальною площею 1,3600 га, в тому числі:

    1,3600 га – рілля (кадастровий номер 7424482500:07:001:0579, згідно Витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку № НВ-6100772122023 від 29.12.2023 року) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за рахунок земель колишнього КСП «Спільна праця».

  3. Право власності у громадянки на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

    3.1 Встановити, що з моменту державної реєстрації права власності на земельну ділянку рілля, що вказана в пункті 2 цього рішення, договір оренди такої невитребуваної земельної ділянки рілля, надану в оренду за рахунок невитребуваних земельних часток (паїв) рілля, припиняються, а державна реєстрація припинення права оренди проводиться одночасно з державною реєстрацією права власності. У разі якщо договір оренди невитребуваної земельної ділянки, переданої в оренду, закінчився у зв’язку з набуттям права власності на неї до збирання врожаю, посіяного орендарем на земельній ділянці, орендар має право на збирання такого врожаю. Власник земельної ділянки має право на відшкодування збитків, пов’язаних із тимчасовим зайняттям земельної ділянки колишнім орендарем, у розмірі пропорційно до орендної плати з дня припинення договору до дня збирання врожаю.

    1. 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з земельних відносин, екології та охорони навколишнього природного середовища.





СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА Валерій КОСТИЛЬОВ