ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

28

Дата реєстрації:

15.12.2023

Проголосовано:

15.12.2023 13:00:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    13
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 28



ПРОЄКТ



У К Р А Ї Н А



ЛЮБЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ДВАДЦЯТЬ ВОСЬМА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ



Рішення



від 2023 року



смт Любеч



Про cелищний бюджет Любецької територіальної громади



на 2024 рік



( 25527000000 )



(код бюджету)



Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування", Любецька селищна рада вирішила:




  1. Визначити на 2024 рік:

    - доходи селищного бюджету у сумі 39 330 325,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного бюджету – 39 304 825,00 гривень та доходи спеціального фонду селищного бюджету – 25 500,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

    - видатки селищного бюджету у сумі 39 330 325,00 гривні, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 39 304 825,00 гривні та видатки спеціального фонду селищного бюджету – 25 500,00 гривень;

    - профіцит за загальним фондом селищного бюджету згідно з додатком 2 до цього рішення;

    - дефіцит за спеціальним фондом селищного бюджету згідно з додатком 2 до цього рішення;

    - оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі 20 000 гривень, що становить 0,07 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

  2. Затвердити бюджетні призначення селищного бюджету на 2024 рік за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

  3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

  4. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 2 831 770,00 гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.

  5. Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2024 рік:




  1. до доходів загального фонду селищного бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 691 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України);

  2. джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені, частиною першою статті 72 та частиною першою статті 73 Бюджетного кодексу України.



6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2024 рік:




  1. у частині доходів є надходження, визначені статтями 691, частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України;

  2. у частині фінансування є надходження, визначені частиною другою статті 72 та частиною першою статті 73 Бюджетного кодексу України.



7. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:



- оплату праці працівників бюджетних установ;



- нарахування на заробітну плату;



- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;



- забезпечення продуктами харчування;



- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;



-соціальне забезпечення;



- поточні трансферти місцевим бюджетам;



8. Дозволити виконкому Любецької селищної ради здійснювати в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів селищного бюджету на депозитах або шляхом придбання державних цінних паперів відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України.



9. Селищному голові:




  1. затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;

  2. здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених бюджетних повноважень та оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

  3. забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

    -здійснити публічне представлення та публікацію інформації про виконання бюджету за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;

    -оприлюднювати паспорти бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

  4. забезпечити в першочерговому порядку асигнуваннями потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

  5. забезпечувати у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених виконавчим комітетом селищної ради обґрунтованих лімітів споживання.



10. У межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету селищної ради фінансовий відділ Любецької селищної ради у разі потреби здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків.



У винятковому випадку за обґрунтованою потребою перерозподіл видатків в межах їх загального обсягу за бюджетними програмами, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) здійснюються за рішенням головного розпорядника коштів, відповідно до висновків і рекомендацій постійної комісії з питань фінансів бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності з наступним затвердженням на сесії селищної ради.



Дозволити фінансовому відділу Любецької селищної ради упродовж 2024 року в міжсесійний період здійснювати розподіл та перерозподіл міжбюджетних трансфертів з державного бюджету та інших місцевих бюджетів, передачу коштів між загальним і спеціальним фондами бюджету та перерозподіл за об’єктами будівництва (реконструкції) за рахунок додаткових обсягів таких трансфертів, відповідно до висновків і рекомендацій постійної комісії з питань фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності з наступним затвердженням на сесії селищної ради.



11. Надати право селищному голові відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами, з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.



12. Установити, що це рішення набирає чинності з 01.01.2024р.



13. Додатки 1 - 7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.



14. Селищному голові забезпечити оприлюднення цього рішення у десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.



15. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності.



Селищний голова Валерій КОСТИЛЬОВ

ДОДАТКИ

1 Пояснювальна на 2024 рік проєкт.pdf Переглянути
2 дод 1 бюджет 2024р.pdf Переглянути
3 дод 2 бюджет 2024р.pdf Переглянути
4 дод 3 бюджет 2024р.pdf Переглянути
5 дод 4 бюджет 2024р.pdf Переглянути
6 дод 5 бюджет 2024 р.pdf Переглянути
7 дод 6 бюджет 2024р.pdf Переглянути
8 дод 7 бюджет 2024р.pdf Переглянути