ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIV

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

5

Дата реєстрації:

28.06.2023

Проголосовано:

28.06.2023 10:50:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 5



Україна



ЛЮБЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ДВАДЦЯТЬ ЧЕТВЕТРТА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ



Р І Ш Е Н Н Я



від 28 червня 2023 року



смт. Любеч



Про затвердження Положення про виконавчий комітет



Любецької селищної ради та проведення державної



реєстрації виконавчого комітету селищної ради



Відповідно до п.3 статті 26, статей 51,52,53,54 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні ” , селищна рада



ВИРІШИЛА:



1.Затвердити Положення про виконавчий комітет Любецької селищної ради в новій редакції (додається).



2. Зареєструвати виконавчий комітет Любецької селищної ради 9місце знаходження: вул. Добринінська, 60, смт. Любеч, Чернігівського району, Чернігівської області, 15041) в органі реєстрації, як юридичну особу.



3. Вважати таким, що втратило чинність рішення другої сесії восьмого скликання Любецької селищної ради від 24.12.2020 року «Про Положення про виконавчий комітет Любецької селищної ради .



4.Керуючій справами виконавчого комітету Любецької селищної ради Кухаренко Тетяні Станіславівні оформити відповідні реєстраційні документи та подати для державної реєстрації юридичної особи.



5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, освіти, культури, молоді і спорту, охорони здоров’я, питань соціального захисту населення, законності і правопорядку та депутатської етики.



Селищний голова Валерій КОСТИЛЬОВ



Затверджено



рішенням двадцять четвертої сесії селищної ради



восьмого скликання від 28.06.2023 року



ПОЛОЖЕННЯ



про виконавчий комітет селищної ради.




  1. Загальні положення.



1.1. Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виконавчий комітет селищної ради є виконавчим органом селищної ради.



1.2. Виконавчий комітет селищної ради утворюється селищною радою на строк її повноважень.Після закінчення повноважень ради, селищного голови, виконавчий комітет здійснює свої повноваження до сформування нового складу виконавчого комітету.



1.3.Кількісний склад виконавчого комітету визначається відповідною радою за пропозицією селищного голови.



1.4. Персональний склад виконавчого комітету визначається відповідною радою.



1.5. Виконавчий комітет селищної ради утворюється у складі селищного голови, заступника селищного голови з питань діяльності виконкому, секретаря виконкому та, за необхідності, членів виконкому.



1.6. До складу виконавчого комітету селищної ради за посадою входить секретар селищної ради.



1.7. Очолює виконавчий комітет селищної ради селищний голова. У виконавчому комітеті селищної ради функції секретаря виконавчого комітету за рішенням ради здійснює секретар селищної ради.



1.8. Особи, які входять до складу виконавчого комітету, крім тих, хто працює в виконавчих органах ради на постійній основі, працюють у виконавчому комітеті на громадських засадах.



1.9. Виконавчий комітет селищної ради є підзвітним і підконтрольним селищній раді, а з питань здійснення ним повноважень органів виконавчої влади – також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади.



1.10. До складу виконавчого комітету селищної ради не можуть входити депутати селищної ради, крім секретаря селищної ради.



1.11. Виконавчий комітет є юридичною особою, має печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, штамп та інші реквізити, має самостійний баланс, рахунки в казначействі та банківських установах та є головним розпорядником відповідних коштів селищного бюджету, виділених селищною радою.



1.12. Повне найменування- виконавчий комітет Любецької селищної ради, Скорочене найменування – виконком Любецької селищної ради.



1.13. Забезпечення діяльності виконавчого комітету здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету.



2. Повноваження виконавчого комітету селищної ради.



2.1.Повноваження виконавчого комітету, порядок його діяльності визначаються Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”,іншими законами, а також Регламентом роботи селищної ради, цим Положенням.



2.2. Виконавчий комітет селищної ради може розглядати і вирішувати питання, віднесені Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” до відання виконавчих органів ради.



2.3. Робота виконавчого комітету будується на основі колегіального,



ділового обговорення і вирішення питань, гласності і відкритості, з урахуванням громадської думки.



2.4. Виконавчий комітет селищної ради:



-попередньо розглядає проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку, цільових питань з інших питань, селищного бюджету,



проекти рішень з інших питань, що вносяться на розгляд селищної ради;



-координує діяльність підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади;



-заслуховує звіти керівників про роботу підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади:



-має право змінювати, або скасовувати акти підпорядкованих йому посадових осіб.



2.5. Селищна рада може приймати рішення про розмежування повноважень між виконавчим комітетом селищної ради і селищним головою.



2.6. Виконавчий комітет селищної ради здійснює також окремі повноваження органів виконавчої влади, наданих законом органам місцевого самоврядування.



2.7.Виконавчий комітет селищної ради здійснює повноваження у сфері державної реєстрації актів цивільного стану- проведення державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті на території Любецької селищної територіальної громади.



3. Організація роботи виконавчого комітету.



3.1. Основною формою роботи виконавчого комітету селищної ради є його засідання.



3.2. Засідання виконавчого комітету скликаються селищним головою, а в разі його відсутності чи неможливості здійснення ним цієї функції – заступником селищного голови з питань діяльності виконкому.



3.3. Засідання виконавчого комітету правомочне, якщо в ньому бере участь більше половини від загального складу виконавчого комітету.



3.4. У разі неможливості прибути на засідання виконавчого комітету, член виконавчого комітету повідомляє про це селищного голову, або секретаря ради та виконавчого комітету.



3.5. Засідання виконавчого комітету селищної ради проводяться в міру необхідності, але не рідше одного разу на місяць.



3.6. Засідання виконавчого комітету проходять відкрито і гласно, крім випадків, коли за рішенням виконавчого комітету проводиться закрите засідання.



3.7. За результатами вивчення і розгляду питань виконавчий комітет готує і приймає рішення з питань,що стосується його компетенції.



Рішення виконавчого комітету приймається більшістю голосів від загального складу виконавчого комітету і підписуються селищним головою, а в разі його відсутності – заступником селищного голови з питань діяльності виконкому.



3.8. Голосування здійснюється особисто членами виконавчого



Комітету. Підрахунок голосів здійснює секретар ради та виконавчого комітету.



3.9. Не включені до порядку денного питання при наявності проекту рішення виносяться на розгляд виконавчого комітету за погодженням із селищним головою.



3.10. За підготовку матеріалів на засідання виконавчого комітету відповідає секретар ради та виконавчого комітету.



3.11. Установи та організації, які вносять питання на розгляд виконавчого комітету з власної ініціативи, подають, крім проекту рішень з відповідними додатками та довідками, також коротке пояснення з обгрунтуванням необхідності прийняття такого рішення. При внесенні пропозицій про прийняття нових рішень з питань, які не розглядалися,



представляються коротко довідки про виконання раніше прийнятих рішень, або про обставини, що викликали необхідність їх перегляду, про доцільність зняття з контролю попередніх рішень.



3.12. Проекти рішень, що вносяться на розгляд виконавчого комітету, повинні містити чітко викладену суть питання, конкретні заходи по його реалізації, визначити виконавців та строки виконання рішення, осіб,



що здійснюють контроль за виконанням.



3.13.Підготовлені проекти рішень подаються не пізніш, як за три робочі дні до засідання виконкому.



3.14. У засіданні виконавчого комітету приймають участь керівники і спеціалісти підприємств, установ і організацій, які мають відношення до питання, що розглядаються.



Запрошення забезпечує секретар ради та виконавчого комітету. У засіданнях можуть брати участь запрошені депутати селищної ради,



представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, трудових колективів.



На засідання запрошуються письмово за три дні до засідання виконавчого комітету.



3.15. Доповідають на засіданні виконавчого комітету, як правило,



селищий голова, посадові особи, керівники організацій, установ та підприємств. Для доповіді по основному питанню відводиться до 15 хвилин, для виступів і довідок – до 5 хвилин.



3.16. Прийняті і підписані рішення секретар ради та виконавчого комітету розмножує і вручає виконавцям та зацікавленим організаціям не пізніш, як у п’ятиденний термін.



Рішення, що носять загальнообов’язковий характер, секретар ради та виконавчого комітету доводить до відома населення шляхом вивішування на дошці оголошень.



3.17. На кожному засіданні виконавчого комітету ведеться протокол.



В протоколі зазначаються:



-номер протоколу, дата, час і місце проведення засідання:



-прізвище головуючого на засіданні, список членів виконкому;



-список присутніх на засіданні та відсутніх, з зазначенням причин їх відсутності, список запрошених осіб та тих, які присутні на засіданні виконавчого комітету;



-порядок денний засідання;



-розглянуті питання порядку денного, список членів виконкому та запрошених, які виступили під час їх обговорення;



-документи, які розглянуті на засіданні виконкому;



-результати голосування з питань порядку денного;



-прийняті рішення.



Протокол засідання оформляється секретарем ради та виконкому протягом 10 днів та підписується селищним головою. Протоколи засідань виконавчого комітету є офіційними документами, що підтверджують прийняті рішення і зберігаються в установленому порядку.



3.18. Виконавчий комітет селищної ради організовує свою практичну роботу на основі плану роботи. План роботи виконавчого комітету узгоджується з планом роботи ради.



План роботи виконавчого комітету затверджується на засіданні виконавчого комітету поквартально.



3.19. План роботи виконавчого комітету включає:



-календар його засідань і основні питання обговорення;



-організаційно-масові заходи;



-перелік рішень, що розглядатимуться в порядку контролю і перевірки виконання.



Селищний голова на основі аналізу виконання плану соціально-економічного і культурного розвитку, стану справ в галузях і реальної ситуації,що склалась, вносить пропозиції щодо питань для розгляду на засіданнях виконавчого комітету.



Перелік питань, рішень, що розглядатимуться в порядку контролю,



складається секретарем ради та виконавчого комітету після погодження із селищним головою.



3.20. З метою вивчення питань безпосередньо на місцях виконавчий комітет може проводити виїзні засідання.



4.Організація виконання рішень та здійснення контролю за їх реалізацією.



4.1. Організація виконання актів вищестоящих органів, рішень селищної ради, виконавчого комітету, інших службових документів,



здійснюється особисто селищним головою і секретарем ради та виконкому згідно з розподілом обов’язків.



Організаційно-технічна робота, пов’язана з контролем, здійснюється секретарем ради та виконкому.



4.2. До організації перевірки виконання залучаються члени



виконкому та представники підприємств, установ та організацій, що



належать до комунальної власності територіальної громади.



4.3. Постанови і розпорядження вищестоящих органів реєструються в день надходження секретарем ради та виконкому і вручаються голові.



Селищний голова в резолюції визначає, кому і що доручається робити та в який строк.



4.5. За виконанням доручення секретарем ради та виконкому встановлюється постійний контроль.На виконання рішень і розпоряджень вищестоящих органів проекти відповідних документів готуються в строки,



визначені селищним головою.



Якщо рішення, чи розпорядження потрібно взяти до відома, його зміст доводиться до відповідних керівників шляхом особистого ознайомлення.



4.6.Інформації, що надсилаються у вищестоящі органи про виконання рішень і розпоряджень, підписуються селищним головою, а в разі його відсутності -секретарем ради та виконкому.



4.7. На кожне рішення чи розпорядження, які підлягають контролю,



секретар ради та виконкому заповнює контрольну картку, в якій зазначає,



хто, коли і яке саме доручення виконує, стежить за виконанням, вимагає від безпосередніх виконавців інформації та доповідає селищному голові про стан виконання.



4.8. Інформації про виконання рішень і розпоряджень надсилаються з розрахунком одержання не пізніше зазначеного строку.



В інформації обов’язково повинен міститися короткий виклад здійснених заходів, їх наслідків, конкретно вказуватися наявні недоліки, їх винуватці, робота, що буде проводитися в майбутньому.



5. Порядок проведення нарад та прийом громадян.



5.1. Наради проводяться, як правило, у другій половині дня, їх тривалість не перевищує 1 години.



Для участі в нараді залучаються лише ті працівники, які мають безпосереднє відношення до питань, що розглядаються.



Коло запрошених погоджується із селищним головою.



Виклик на наради здійснюється завчасно, але не пізніш як за один день до їх проведення.



5.2. Селищний голова і секретар ради та виконкому проводять прийом громадян з особистих питань згідно графіку.



6. Звіти виконавчого комітету.



6.1. Виконавчий комітет селищної ради не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами. З доповіддю виступає селищний голова.



На вимогу не менше половини депутатів селищної ради селищний голова зобов’язаний прозвітувати перед радою про роботу виконавчого комітету в будь-який визначений ними термін.



Селищний голова Валерій КОСТИЛЬОВ