ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

26.07.2022

Проголосовано:

27.07.2022 10:35:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



ПРОЕКТ



УКРАЇНА



ЛЮБЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ШІСТНАДЦЯТА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ



РІШЕННЯ



від 27 липня 2022 року



Про засудження збройної агресії



російської федерації проти України



та підтримку територіальної цілісності



і незалежності України



Керуючись законом України « Про місцеве самоврядування в Україні»



селищна рада 



ВИРІШИЛА



1.Засудити збройну агресію російської федерації проти України та підтримати територіальну цілісність і незалежність України,.



2.Схвалити звернення депутатів  Любецької селищної ради VIII скликання до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України про засудження збройної агресії російської федерації проти України за підтримку територіальної цілісності і незалежності України,що додається.



3. Звернення депутатів Любецької селищної ради направити до Президента України, Верховної ради України,Кабінету Міністрів України та оприлюднити на офіційному сайті громади.



Селищний голова                                       Валерій КОСТИЛЬОВ



                                                                                     Додаток до рішення



                                                                           селищної ради



                                                                          від 27 липня 2022 року     



Звернення депутатів Любецької селищної ради VIII скликання до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України про засудження збройної агресії російської федерації проти України за підтримку територіальної цілісності і незалежності України



Ми, депутати Любецької селищної ради VIII скликання , виражаючи суверенну волю мешканців територіальної громади, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини,спираючись на європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України,виступаємо за незалежність,суверенітет, і територіальну цілісність України та мир у Європі.



Уже понад п’ять місяців в Україні триває повномасштабне вторгнення окупаційних військ російської федерації . З самого початку підступного та безпідставного вторгнення в Україну російська федерація систематично здійснює військові напади, в тому числі і з повітря, на житлові будинки, лікарні, дитячі садки, школи та інші об’ єкти критичної інфраструктури.



Щоденно фіксуються численні воєнні злочини, що вчиняються збройними силами російської федераціїза командою політичного керівництва країни-агресора.



Весь світ жахнувся від нелюдської жорстокості російських військових щодо мирних громадян України в тимчасово окупованих і заблокованих містах та селах нашої держави без можливості забезпечення продуктами та навіть ліками першої необхідності.



Нині російська федерація скерувала свої зусилля на фактичне знищення Українського народу. Холоднокровне вбивство мирного населення ,позбавлення волі громадян України, їх катування , знищення з небаченою жорстокістю житлових будинків  та об’єктів інфраструктури , зокрема тих, які забезпечують життєдіялність і повноцінне функціонування громад, є злочином проти людяності .



Ці криваві злочини путінського режиму є кричущим порушенням норм міжнародного гуманітарного права  і вимагають негайного прпинення та розслідування як міжнародні воєнні злочини.



Ми , депутати Любецької селищної ради вважаємо такі дії російської федерації спланованим знищенням Української нації та підтримуємо позицію Верховної ради України, висловлену у Заяві про вчинення російською федерацією геноциду в Україні, яка прийнята народними депутатами України 14 квітня 2022 року.



Депутати Любецької селищної ради єдині,засуджують агресію російської федерації  та підтримують територіальну цілісність і незалежність України.



Ми пишаємося Збройними Силами України ,демонструємо їм найвищий рівень довіри, адже саме українські воїни виборюють незалежність України, за яку віками боролися наші пращури.



Військові України продовжують виконувати свою найважливішу місію – боронять свободу і суверенітет держави від російського агресора.



Ми підтримуємо дії Президента України у його стійкості і героїзмі під час захисту територіальної цілісності країни.



Сила України в єдності кожного з нас. Разом ми здатні захистити Україну! Нашу свободу, незалежність та гідність!



Секретар селищної ради                                                     Алла СЛОБОДСЬКА